Lamba koot 0,5 kg pakk. Sobib küpsetamiseks ja hautamiseks. Säilib valmistamisest 12 päeva temperatuuril +2- +6 C.
Muhu Liha lambad on kasvanud Muhu, Saaremaa ja teiste Eesti väikesaarte liigirikastel karjamaadel- rannaniitudel ja loopealsetel. Rohumaa lamba liha on hõrk ja tervislik ning väikese rasvasisaldusega. Lambad aitavad säilitada meie saarte liigirikkaid traditsioonilisi maastikke.
Retseptisoovitus- lamba koot punase veini kastmes neljale
4 lamba või tallekooti
2 tl soola
näputäis pipart
3 supilusikatäit oliiviõli
100 grammi sibulat, peeneks hakitud
3 küüslauguküünt, hakitud
2 tassi täidlast punast veini
2 supilusikatäit tomatipastat
0,5 liitrit kanapuljongit
2 teelusikatäit kuivatatud tüümiani
2 loorberilehte
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Kuivata majapidamispaberiga koodid ja puista peale 1 tl soola ja pipart. Hõõru käte vahel sisse. Lase seista umbes tund aega.
Kuumuta oliiviõli suuremas potis. Pruunista selles lamba või talle koodid õlis (umbes 5 minutit ). Tõsta koodid potist välja.
Pane potti sibul ja küüslauk. Pruunista 10 minutit, kuni sibulad kumavad läbi või on klaasja läikega.
Lisa punane vein ja kuumuta. Lisa tomatipasta ja kuumuta kõik korralikult läbi (umbes 12 minutit, pidevalt segades). Maitsesta.
Asetage koodid ahjupotti ja valage peale puljong nii, et koodid on täielikult kaetud. Lisa tüümian ja loorberilehed.
Hautage ahjus kaks tundi. Seejärel pöörake koodid ümber ja hautage ahjus veel 30 minutit. Tõstke koodid ettevaatlikult välja ja asetage need veinikastmesse.
Serveerige koos kartulipüreega. Mõnusa maitse annab juurde ka krõbedaks küpsetatud suitsetatud peekoniviil. Marineeritud küüslauk või sibul täiendab maitset veelgi.
Retsepti autor – Midagimõnusat
https://midagimonusat.blogspot.com/2017/04/lambakoot-punase-veini-kastmes.html