Lamba keel on tihe, ent õrn lihas, mille maitse on mahe ja sügav. Parima tulemuse annab aeglane keetmine/hautamine, pärast mida eemaldatakse nahk ja keel viilutatakse või kuubikutatakse. Väga hea nii soojalt kui ka külmalt ning kannab hästi klassikalisi kaaslasi: mädarõigas, sinep, hapukurk, värsked ürdid.
Säilib
- sügavkülmas ca 2 aastat
- ülessulatatuna ca 5 päeva külmkapis
- avatud pakendis kuni 24h
Valmistamissoovitused
- Sulatus: külmikus 12–24 h. Ära sulata toatemperatuuril.
- Eelleotus (soovi korral): 2–12 h 3% soolvees (30 g soola / 1 l vett) – ühtlustab maitset ja tekstuuri.
- Hautamine: aseta potti, kata külma veega; lisa sibul, küüslauk, porgand, loorber, pipar. Kuumuta keemiseni ja hauta tasasel tulel 1,5–2,5 h kuni kahvel läheb kergelt sisse.
- Kiirkeedupott: 35–45 min, seejärel lase rõhul loomulikult langeda.
- Koorimine: tõsta keel keeduveest, jahuta 5–10 min ja eemalda paks nahk (tuleb kergelt maha soojalt).
- Viimistlus:
- viiluta ja prae kiirelt võis, lisa soola-pipart ja sorts sidrunit;
- tee sinepi-koorekaste või mädarõikakaste;
- serveeri külmalt õhukeste viiludena võileival, salatis või tacos de lengua.
- Sisetemperatuur: sihi vähemalt 70 °C. Ära küpseta üle – eesmärk on pehme, mahlane tekstuur.
100% Eesti päritolu
Muhu Liha lambad on kasvanud Muhu, Saaremaa ja teiste Eesti väikesaarte liigirikastel karjamaadel- rannaniitudel ja loopealsetel. Rohumaa lamba liha on hõrk ja tervislik ning väikese rasvasisaldusega. Lambad aitavad säilitada meie saarte liigirikkaid traditsioonilisi maastikke.
Kaupa on võimalik tellida üle Eesti külmakulleriga koju. Kauba tarne toimub reedeti. Nädala alguses kuni teisipäevani tehtud tellimused tarnitakse sama nädala reedel. Peale seda tehtud tellimused tarnitakse järgmise nädala reedel.