Lamba maks on peene struktuuriga ja maitselt mahedam kui veisemaks. Õige eeltöötluse ning lühikese küpsetusega jääb tulemus pehme ja mahlane. Tooraine kannab hästi klassikalisi maitseid – sibul, õun, salvei, tüümian, sinep, koor – ning on suurepärane nii argiõhtul pannil kui ka pidulaual pasteedina.
Säilib
- sügavkülmas ca 2 aastat
- ülessulatatuna ca 5 päeva külmkapis
- avatud pakendis kuni 24h
Valmistamissoovitused
- Maks sibulaga: maitsesta soola-pipraga, soovi korral kata kergelt jahuga; prae võis/õlis kuumal pannil u 1–2 min külg. Lisa eelnevalt praetud sibul ja sorts puljongit või koort, keeda kokku.
- Kreemine maks sinepiga: pruunista viilud, lisa sinep, koor ja tüümian; keeda kaste kokku.
- Pasteet: prae sibul ja küüslauk võis, lisa tükeldatud maks, pruunista; lisa törts konjakit/portveini, lisa koor/või, püreesta, maitsesta ja jahuta.
- Serveerimisideed: kartulipuder, röstsai, marineeritud kurgid.
Märkused kokale
Lamba maks armastab lühikest, kuuma küpsetamist ja hapukat tasakaalu: sidrun, õun või sinep teevad maitse erksamaks.
100% Eesti päritolu
Muhu Liha lambad on kasvanud Muhu, Saaremaa ja teiste Eesti väikesaarte liigirikastel karjamaadel- rannaniitudel ja loopealsetel. Rohumaa lamba liha on hõrk ja tervislik ning väikese rasvasisaldusega. Lambad aitavad säilitada meie saarte liigirikkaid traditsioonilisi maastikke.
Kaupa on võimalik tellida üle Eesti külmakulleriga koju. Kauba tarne toimub reedeti. Nädala alguses kuni teisipäevani tehtud tellimused tarnitakse sama nädala reedel. Peale seda tehtud tellimused tarnitakse järgmise nädala reedel.