Lamba neer on kompaktse ja pehme tekstuuriga ning kannab hästi kergelt vürtsikaid ja kreemiseid maitseid. Õige eeltöötlusega jääb maitse puhas ja õrn. Valgurikas, vähese rasvaga tooraine, mis valmib kiiresti ja sobib nii argiõhtuks kui ka pidulauale.
Säilib
- sügavkülmas ca 2 aastat
- ülessulatatuna ca 5 päeva külmkapis
- avatud pakendis kuni 24h
Valmistamissoovitused
- Kiire panniroog: viiluta 0,5–1 cm, maitsesta soola-pipra ja sinepiga; prae kuumal pannil võis/õlis 1–2 min külg, kuni neer on läikiv-pruun ja keskosa pole enam toores
- Sibula-peekoni neerud: pruunista peekon ja sibul, lisa viilutatud neer ja sorts valget veini, lõpuks koor/sinep; keeda kokku.
- Õrn hautis: pruunista kuubikud, lisa puljong, loorber, tüümian; hauta tasasel kuumusel 20–30 min.
- Serveerimisideed: kartulipuder, värske leib, sinepi-koorekaste, praetud seened.
Märkused kokale
Neer armastab lühikest ja kuuma küpsetamist või õrna hautamist. Liigne kuumus teeb tekstuuri kummiseks.
100% Eesti päritolu
Muhu Liha lambad on kasvanud Muhu, Saaremaa ja teiste Eesti väikesaarte liigirikastel karjamaadel- rannaniitudel ja loopealsetel. Rohumaa lamba liha on hõrk ja tervislik ning väikese rasvasisaldusega. Lambad aitavad säilitada meie saarte liigirikkaid traditsioonilisi maastikke.
Kaupa on võimalik tellida üle Eesti külmakulleriga koju. Kauba tarne toimub reedeti. Nädala alguses kuni teisipäevani tehtud tellimused tarnitakse sama nädala reedel. Peale seda tehtud tellimused tarnitakse järgmise nädala reedel.