Sobib kiireks praadimiseks, grillimiseks, hautamiseks või šašlõkiks. Selle maitses on kerge metsasus ja tekstuur on meeldivalt tihke, samas õige küpsetusega õrn. Väga valgurikas ja vähese rasvasisaldusega tooraine, mis kannab hästi marinaade ja vürtse. Töötab nii argiõhtusel pannil viiludena kui ka aeglaselt hautatuna ühepajatoidus.
Säilib
- sügavkülmas ca 2 aastat
- ülessulatatuna ca 5 päeva külmkapis
- avatud pakendis kuni 24h
Valmistamissoovitused
- Puhastamine: eemalda nähtav kelme ja suuremad veresooned, loputa külma veega, kuivata.
- Kiire panniroog: lõika 0,5–1 cm viiludeks, marineeri (õli, küüslauk, suitsupaprika, tüümian) 30–60 min; prae kuumal pannil 1–2 min/külg kuni keskosa on roosa ning äärest kenasti pruun, ära küpseta kuivaks.
- Grill/šašlõkk: tükelda suupäraseks, marineeri 2–4 h, grilli kõrgel kuumusel lühidalt.
- Hautis: pruunista kuubikud, lisa sibul, porgand, loorber, puljong; hauta tasasel tulel 45–60 min kuni pehme.
- Sisetemperatuur: sihi umbes 65–70 °C, vastavalt soovitud küpsusastmele.
Märkused kokale
Süda tuleb maitsev lühikesel, kuumal küpsetamisel või vastupidi pikal madalal tulel. Marinaadis kasuta hapet (nt sidrun, õunaäädikas), mis muudab tekstuuri õrnemaks.
100% Eesti päritolu
Muhu Liha lambad on kasvanud Muhu, Saaremaa ja teiste Eesti väikesaarte liigirikastel karjamaadel- rannaniitudel ja loopealsetel. Rohumaa lamba liha on hõrk ja tervislik ning väikese rasvasisaldusega. Lambad aitavad säilitada meie saarte liigirikkaid traditsioonilisi maastikke.
Kaupa on võimalik tellida üle Eesti külmakulleriga koju. Kauba tarne toimub reedeti. Nädala alguses kuni teisipäevani tehtud tellimused tarnitakse sama nädala reedel. Peale seda tehtud tellimused tarnitakse järgmise nädala reedel.